Hoppa till innehåll

7 enkla steg för att bli en mer hållbar resenär

Sustainable traveller

Du har planerat en så hållbar affärsresa som möjligt; ta nu reda på hur du kan bli en mer ansvarsfull affärsresenär när du har kommit fram till din destination. Läs våra miljövänliga tips om hur du kan minska utsläppen och onödigt avfall, undvika plast och bidra till lokala ekonomier och samhällen.

1) Undersök de lokala sederna på din destination

Redan innan du reser bör du undersöka resmålet och ta reda på mer om dess lokala seder, kultur och samhällen. Att vara en ansvarsfull resenär innebär också att respektera och interagera med det lokala samhället. Du kan även se hur hållbar den stad är som du reser till på Arcadis Sustainable Cities Index 2024.

2) Stäng av strömmen

Din väska är packad och du är redo att gå ut genom ytterdörren – gör en snabb kontroll för att se till att du har kopplat ur all elektronik, särskilt datorer och tv-apparater, och vrid ner värmen och kylskåpet.

3) Ladda ner ditt boardingkort

Ett enkelt sätt att spara papper – istället för att skriva ut ditt boardingkort kan du ladda ner det till din smartphone. Kontrollera dock om det flygbolag du reser med kräver att du har en utskriven version.

4) Ta med din egen flaska

En av de viktigaste komponenterna i en miljövänlig resa är att minska plastavfallet… så packa ner en återanvändbar mugg och vattenflaska. Det gör det lättare att undvika att köpa plastflaskor och kaffekoppar när du är på resande fot. Refill erbjuder en gratis app där du får tillgång till ett globalt nätverk av vattenfontäner, platser där du kan hitta gratis vattenpåfyllning, kaféer och restauranger som erbjuder rabatter för att ta med din egen mugg.

Du kan till och med ta med återanvändbara bestick när du är på resande fot, men kom ihåg att packa dem i ditt incheckade bagage om du inte bara tar handbagage. Och för att undvika att behöva använda plastpåsar när du går till affärer eller marknader, vik ner några återanvändbara påsar i din resväska.

5) Kollektivtrafik, cyklar … och fötterna!

Om du kan välja ett hotell som ligger så nära dina möten som möjligt kan du minska transporterna helt och hållet, om du enkelt och säkert kan gå dit. Om du ändå måste resa, planera in resor med buss eller tåg.

Eller kolla om ditt hotell hyr ut cyklar och ladda ner en karta över din destination till din mobil. Vissa städer hyr också ut cyklar; sök efter den lokala kartan över cykelpooler. Du kan också välja kollektivtrafik för flygplatstransfer eller, om du reser med kollegor, överväga en bilpool – särskilt att hyra ett elfordon – för att ta dig till och från möten.

6) Boka ett så hållbart boende som möjligt

Har du tagit reda på hur hållbart ditt hotell är? Det bör vara möjligt att hitta ett hotells (eller en hotellkedjas) hållbarhetspolicy på nätet, där eventuella hållbarhetsinitiativ eller certifieringar framgår. Du bör också kunna hitta information om huruvida hotellet använder ekologiska tvålar och rengöringsmedel, om de använder förnybar energi från sol- eller vindkraft och om de har ett nära samarbete med sina lokala samhällen.

När du är på ditt hotellrum ska du dessutom bara använda belysning som du absolut behöver, återanvända handdukar och sängkläder så mycket du kan, välja dusch framför badkar och ta med dina egna toalettartiklar för att undvika plastavfall från hotellets toalettartiklar.

7) Ät som en lokalbo

En av de bästa delarna av att resa är säkert att smaka på de lokala köken … och det är ett bra sätt att vara en mer hållbar och ansvarsfull resenär också. Undvik internationella restaurangkedjor – och takeaway med sina plastförpackningar – och stöd den lokala ekonomin genom att äta på lokala restauranger med menyer som innehåller lokala råvaror.

Kontakta oss

Maila hello@reedandmackay.com för att diskutera alla dina behov inom rese- och eventhantering.

Du kanske också letar efter...

Boka en demo av våra digitala lösningar

Låt oss få visa er hur vi kan förenkla hanteringen av era företagsresor.
Ny förfrågan – affärsresor, möten och event

Vi hjälper er med era företagsresor, möten och konferenser. Lås oss berätta mer om vår fantastiska service.

Redan kund hos oss?

Behöver du hjälp med en ny eller befintlig bokning av en företagsresa, möte eller konferens?

Leverantör / Partner

Har ni en produkt eller tjänst som kan skapa mervärde för våra kunder?

Upptäck hur vi kan effektivisera hanteringen av er företagsresor

Upptäck hur vi kan hjälpa er skapa effektiva möten och konferenser.

Vi vet betydelsen av personlig och professionell service.