Hoppa till innehåll

Topplistan 2024: Årets hetaste konferensresmål

Svenska företag föredrar Medelhavet för sina konferenser, med Rom som en stark återkommande favorit. Årets överraskning är Prag, enligt färsk statistik från Reed & Mackay Sverige.

Ett varmt klimat och direktflyg är viktiga faktorer när företag väljer konferensdestination.

– Budgeten spelar också en stor roll i år, och det finns pengar att spara genom att vara flexibel med resdagar och tidpunkter säger Niclas Levin, Operations Manager, Möten & Event, Reed & Mackay Sverige.

Fredag till måndag-resor är ofta billigare än torsdag till söndag, och mars-april samt oktober-november är de mest prisvärda månaderna. Prag erbjuder hög kvalitet och prisvärda alternativ, vilket gör det till en av årets populäraste konferensresmål.

Topp 10-lista konferensresmål  

Rom

Rom är ett utmärkt val för en inspirerande konferensresa, inte minst tack vare det italienska köket som lockar matälskare över hela världen. Klimatet är behagligt, även vintertid i svenska mått mätt. Upplev berömda och historiska sevärdheter som Vatikanstaten, Colosseum, Fontana di Trevi, Peterskyrkan och Spanska trappan. Ta gärna en båttur över till Trastevere, en stadsdel som kantas av gallerier, roliga boutiquer och mysiga trattorior.

Barcelona

Med sin unika arkitektur, pulserande kulturliv och fantastiska mat fortsätter Barcelona att vara en av Europas mest populära konferensdestinationer. Staden erbjuder också en mängd olika möteslokaler och aktiviteter för affärsresenärer. Strand, cava, tapas, Las Ramblas, Gaudí, Picasso, Camp Nou – listan kan bli hur lång som helst.

Prag

Välkommen till sagostaden med mängder av tinnar och torn! Prag är en promenadvänlig och smidig stad för just gruppresor. Dessutom är staden väldigt prisvärd. Här finns också mängder av uteserveringar som serverar den goda tjeckiska ölen, och det finns också många trivsamma mikrobryggerier. På kvällen finns det gott om jazzklubbar och moderna uteställen.

Malaga

Hamnstaden Malaga är perfekt för en grupp- och konferensresa. I centrum finns många mysiga caféer och vackra byggnader att strosa runt bland och stranden ligger alldeles intill. Det här är smårätternas stad och det finns gott om såväl moderna som gamla anrika tapasbarer. Väster om Malaga finns också Fuengirola, känd för sin långa sandstrand. Ännu lite längre västerut ligger coola, livliga och pulserande Marbella med sitt variationsrika utbud.

Alicante

Alicante är känd som ”mini-Barcelona”, med ett behagligt klimat, vackra byggnader pch moderna konferensanläggningar. Staden erbjuder också möjligheter till aktiviteter som segling, golf och vinprovning i närheten. Alicante blandar storstadspuls med mysig småstadscharm. I den gamla stadsdelen, El Barrio, kan du ta en öl, lyssna på musik och längs esplanaden finns restauranger med läckra menyer.

Amsterdam

Med sina 100 kilometer kanaler och 1 200 broar är det inte konstigt att Amsterdam kallas för Nordeuropas Venedig. Det här är en stad du kan besöka året om, och det finns en uppsjö av spännande saker att göra. Ge dig ut på en cykelutflykt, ta en tur på kanalerna, upplev alla vackra fasader och njut av coola barer och restauranger runt Rembrandtsplein och Leidseplein.

Köpenhamn

Köpenhamn är Nordens coolaste huvudstad. Trendig, snygg och med det senaste inom gastronomi och hotellupplevelser. Den är en perfekt storstad för en trevlig företagsresa. Här kan du till exempel varva konferenspassen med ett besök på Tivoli och därefter äta Michelin-stjärnig mat på restaurangen Noma. Ett av stans coolare utelivskvarter är Ködbyen, slakthusområdet, där det ständigt öppnar nya trendiga ställen. Hamnkvarteren i Nyhavn, däremot, är sig lika – pittoreska och populära.

Milano

Milano är en Europas hetaste modestäder. Längs torget Piazza del Duomos ena sida finner du en av världens största kyrkor – den gotiska katedralen Duomo med sina 135 spiror och en fantastisk takterrass. I närheten ligger också operahuset La Scala och den kyrkoliknande gallerian Vittorio Emanuele II med caféer, restauranger och affärer. Några mil nordväst om Milano ligger Lago Maggiore, omgiven av flera pittoreska orter som Arona, Stresa och Baveno. Även Comosjön är populärt, med sina små bergsbyar och fiskesamhällen. 

Berlin

Berlin är en av Europas mest hippa och populära städer med en fascinerande historia och förmåga att omvandla det gråa till trendigt. Dessutom är Berlin prisvärt. Staden är präglad av sin historia, men i dag är den känd för mycket mer. Strosa omkring i det vackra och mysiga området kring Hackescher Markt, där det finns märkesbutiker, hantverk och mycket vintage. Promenera i Tiergarten med sin grönska eller varför inte ta en tur på floden Spree.

Lissabon

Charmig atmosfär, färgglad arkitektur och ett rikt kulturliv. Portugal är havsnära stad med en skattkista av historia och ett pulserande gatuliv. Här kan du njuta av fisk, skaldjur och goda viner. Portugiserna är också experter på att arrangera roliga konferensaktiviteter, till exempel fartfyllda RIB-båtsturer och jeepsafari i Sintrabergen. Vackra Sé Catedral mitt i staden är ett måste, likaså stadsdelen Bairro Alto med sitt barliv och sina hus i labyrintform.

Kontakta oss

Behöver du hjälp att planera er nästa konferens? Kontakta oss och få en kostnadsfri offert – events.se@reedmackay.com eller klicka här.

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss snart.

Du kanske också letar efter...

Boka en demo av våra digitala lösningar

Låt oss få visa er hur vi kan förenkla hanteringen av era företagsresor.
Ny förfrågan – affärsresor, möten och event

Vi hjälper er med era företagsresor, möten och konferenser. Lås oss berätta mer om vår fantastiska service.

Redan kund hos oss?

Behöver du hjälp med en ny eller befintlig bokning av en företagsresa, möte eller konferens?

Leverantör / Partner

Har ni en produkt eller tjänst som kan skapa mervärde för våra kunder?

Upptäck hur vi kan effektivisera hanteringen av er företagsresor

Upptäck hur vi kan hjälpa er skapa effektiva möten och konferenser.

Vi vet betydelsen av personlig och professionell service.