Hoppa till innehåll

Cybersäkerhet: allt en travel manager behöver veta

Cyberattacker kan vara förödande för ett företag och orsaka allvarliga ekonomiska konsekvenser, driftsstörningar och skada på anseendet. Tyvärr har de blivit allt vanligare efter övergången till distans- eller hybridarbete under covid-19-pandemin. Under det senaste året har 64 % av företagen i världen utsatts för minst en form av cyberattack mot sina datornätverk.

Människor måste vara mycket vaksamma när det gäller cybersäkerhet. Att skydda kundernas personuppgifter och information måste vara en prioriterad fråga för alla företag. Och eftersom den globala affärsresebranschen förväntas öka snabbare kommer fler resenärer att röra sig utanför sina säkra kontorsdatorsystem och kan bli mer sårbara för cyberattacker.

En undersökning som beställdes av World Travel Protection i slutet av förra året visade att 86 % av affärsresenärerna säger att deras organisation ber dem att vidta cybersäkerhetsåtgärder under affärsresan. Men bara 24 % av dem har antivirusprogram installerade på sina enheter. Dessutom är det bara 22 % som använder ett virtuellt privat nätverk (VPN) på någon mobil enhet. Och bara 21 % har aktiverat tvåfaktorsautentisering.

Det är viktigt att affärsresenärer förstår risken och konsekvenserna för deras organisation om cybersäkerheten bryts.

Business Travel Association har insett behovet av att förbättra kunskapen bland resenärer och har lanserat utbildningstillfällen om cybersäkerhet och cybersäkerhet.

Bästatipsen om hur du blir

Resor gör dig, dina data och dina enheter mer sårbara för cyberattacker och dataförluster. Judit Cross, chef för säkerhet och förtroende på Reed & Mackay, berättar hur du kan minimera riskerna för dina resenärer och din organisation.

  • Lås dina enheter när du inte använder dem och se till att det krävs lösenord, PIN-kod, fingeravtryck eller ansiktsigenkänning för att komma åt systemet.
  • Använd multifaktorautentisering (MFA) för dina arbets- och privatkonton och acceptera bara en MFA-utmaning om du själv har initierat den. Om du bombarderas av MFA-meddelanden ska du avvisa alla och kontakta din IT-support.
  • Undvik att återanvända lösenord på flera konton, se till att de är minst 12 tecken långa och innehåller siffror, blandade versaler och symboler.
  • Använd en lösenordshanterare för att hålla dina lösenord säkra och undvika att du behöver komma ihåg dem.
  • Undvik att ansluta till offentliga Wi-Fi-nätverk och okända Bluetooth-enheter, eftersom de kanske inte är säkra och kan ge cyberbrottslingar tillgång till dina uppgifter. Om du måste använda en offentlig Wi-Fi-hotspot, se till att du använder företagets VPN för att säkra din anslutning.
  • Dela inte med dig av din plats på sociala medier, eftersom din platshistorik kan användas mot dig vid nätfiske och socialtekniska attacker.
  • Undvik att ladda enheter i offentliga USB-portar, eftersom dessa kan vara komprometterade. Det är bättre att ha med sig ett mobilt batteri.
  • Var uppmärksam på shoulder surfing. När du befinner dig på en allmän plats – oavsett om det är på ett tåg, ett flygplan eller på ett kafé – kan människor se din skärm och höra dina telefonsamtal. Se till att ni inte diskuterar känslig eller konfidentiell information och använd en sekretessskärm på era enheter.
  • Se till att din enhet och dina applikationer är uppdaterade med den senaste programvaran. Det skyddar inte bara enheten mot de senaste hoten, utan gör också att du slipper ladda ner och installera stora programuppdateringar när du är på språng.
  • Se till att ditt antivirusprogram är igång och uppdaterat för att skydda din enhet mot skadlig kod som lurar på komprometterade webbplatser, offentliga nätverk och e-postbilagor.
  • Förvara dina värdesaker och enheter säkert i ett kassaskåp när ditt hotellrum är obevakat. Rummen kan hållas öppna under längre perioder medan de städas.
  • Aktivera funktionen ”Hitta min enhet” (finns för både Apple- och Android-telefoner) så att du kan blockera och fjärradera din enhet om den tappas bort eller blir stulen.
  • Lägg aldrig ut resplaner, biljetter eller boardingkort på nätet, eftersom de innehåller personuppgifter och kan missbrukas av cyberbrottslingar och bedragare.
  • Använd digitala boardingkort och appar för resehantering, t.ex. R&M/Mobile. Säkerhetskoden på din enhet hjälper till att skydda denna information.
  • Kontakta ditt TMC för aktuell information om visumansökningar och vilka webbplatser som är säkra att använda för att ansöka om e-visum.
  • Om du är orolig för hur dina enheter mår under en affärsresa ska du kontakta ditt IT-supportteam utan dröjsmål. De kan hjälpa till att begränsa hot på distans innan de sprids till andra enheter i nätverket.

se effekterna av sina reseval i samma detaljnivå.

Kontakta oss

Maila hello@reedandmackay.com för att diskutera alla dina behov när det gäller möten och evenemang.

Du kanske också letar efter...

Boka en demo av våra digitala lösningar

Låt oss få visa er hur vi kan förenkla hanteringen av era företagsresor.
Ny förfrågan – affärsresor, möten och event

Vi hjälper er med era företagsresor, möten och konferenser. Lås oss berätta mer om vår fantastiska service.

Redan kund hos oss?

Behöver du hjälp med en ny eller befintlig bokning av en företagsresa, möte eller konferens?

Leverantör / Partner

Har ni en produkt eller tjänst som kan skapa mervärde för våra kunder?

Upptäck hur vi kan effektivisera hanteringen av er företagsresor

Upptäck hur vi kan hjälpa er skapa effektiva möten och konferenser.

Vi vet betydelsen av personlig och professionell service.