Hoppa till innehåll

Reed & Mackay lanserar utbildningsserie för att främja ansvarsfullt resande

REED & MACKAY HAR LANSERAT SIN ”LET’S TALK… EN SERIE INFORMATIONSMÖTEN FÖR ATT HJÄLPA KUNDERNA ATT RESA MER HÅLLBART.

LONDON 23 SEPTEMBER 2022 – Reed & Mackay, den globala serviceledaren för företagsresor och event management, lanserade igår sin ”Let’s Talk…” serie av utbildningsbriefingar, och kickstartade med sitt arbete inom hållbarhetsområdet och sitt globala partnerskap med Neste, världens ledande tillverkare av hållbart flygbränsle (SAF).

Reed & Mackay International Development and Sustainability Director, Chris Truss, Neste’s Head of Programs & Partnerships, Renewable Aviation, Susanne Bouma, och Reed & Mackay Advisory Partner Ian Ferguson, delade med sig av sina erfarenheter och kunskaper till kunderna om att samla in data om utsläpp från resor och sätta mål, hantera och minska utsläpp genom policy och medvetenhet samt minska utsläpp med hållbart flygbränsle och i synnerhet Neste’s MY SAF.

”Eftersom den brittiska regeringen planerar att införa ett nytt mandat för användningen av SAF, och eftersom europeiska luftfartsgrupper har krävt ett EU-omfattande mandat föranvändningen, är det nu också dags för företag att börja tänka på att införa sina strategier för koldioxidminskning”, sade Truss.

”Vi tar hållbarhet på stort allvar på Reed & Mackay; under de senaste 18 månaderna har vi åtagit oss att FN:s Global Compact; utvecklades från en brons till en guld EcoVadis-betygoch lanserade vår första hållbarhetsredovisning – med fler viktiga tillkännagivanden och aktiviteter som kommer att meddelas inom kort”, tillade Truss.

ETT STARKT PARTNERSKAP MED NESTE

Detta var Reed & Mackays första fysiska möte om hållbart resande sedan Reed & Mackay och TripActions tillkännagav sitt partnerskap med Neste förra året. Partnerskapet var första gången en TMC erbjöd kunder möjligheten att köpa SAF i stor skala.

SAF tillverkas av 100% förnybara råvaror från avfall och restprodukter (t.ex. använd matolja). Användning av SAF kan minska utsläppen av växthusgaser med upp till 80% under bränslets livscykel, jämfört med fossila bränslen. Och eftersom det liknar fotogen kan det användas i nuvarande flygmotorer och infrastruktur för flygbränsle utan några ändringar.

”Pandemin gav alla tid att fundera över vilken roll resor spelar i affärslivet och, om vi behöver resa, hur vi kan göra det på ett mer hållbart sätt”, säger Bouma. ”Detta återspeglar de samtal vi har haft i hela branschen.

”Hållbart resande är också en viktig del av att locka till sig och behålla talanger, särskilt hos den yngre generationen. Om människor reser är det bästa sättet att minska utsläppen från flygresor att köpa SAF – och kompensera för den del som du inte kan minska. Att använda SAF innebär att återvinna kol som redan finns i ekosystemet, istället för att tillföra kol till ekosystemet genom att förbränna fossila källor.”

att ta itu med utmaningar

Kunder som det specialiserade försäkringsbolaget Beazley Group och advokatbyråerna Withers International och Stephenson Harwood LLP, samt andra toppkunder inom juridik, försäkring och professionella tjänster, diskuterade frågor som aktuella frustrationer och hinder som de upplevde inom sitt hållbarhetsprogram.

De viktigaste utmaningarna nämndes enhälligt vara att få fram tillförlitliga data för rapportering av koldioxidminskning och kompensation för alla utsläppsfaktorer, samt brist på medvetenhet och dedikerade personalresurser för att hantera och förändra organisationens inställning till resor.

Glädjande nog arbetade mer än hälften av de tillfrågade deltagarna (53 %) för organisationer som redan har satt upp ett minskningsmål specifikt för utsläpp från affärsresor. Men mer än tre fjärdedelar (79 %) säger att organisationens nuvarande resepolicy inte är anpassad till dess ESG- eller hållbarhetsprogram (Environmental/Social/Governance).

”Med tanke på hur många som har resespecifika minskningsmål har denna händelse visat att det fortfarande finns mycket arbete kvar att göra”, säger Ferguson. ”Om kunderna inte har anpassat sig ännu har vi rekommendationer om hur de kan uppnå detta. Med 2030-målet bara åtta år bort är det viktigt att ligga steget före och spåra avkastningen på hållbarhetsinvesteringen. Vi kan proaktivt leverera rådgivning, resurser och fallstudier som kopplar samman konkreta affärsfördelar för att hjälpa våra kunder att positionera och leverera på sina hållbarhetsstrategier.”

saf:s nyckelroll i minskningen av koldioxidutsläpp

Briefingen belyste också hur organisationer kan bygga upp affärsmässiga argument för SAF. ”Vi tar en organisations koldioxidavtryck, tar reda på hur mycket de vill minska det, omvandlar det till hur mycket SAF som behövs, levererar det fysiska bränslet till flygsektorn och ser till att kunden har en direkt siktlinje och trovärdig rapportering”, tillade Bouma.

”Det är ett komplext ekosystem men vi kan leverera de positiva effekterna av SAF till kunden. SAF står för närvarande för 0,1% av den globala bränsleförbrukningen, men med den förväntade ökningen av flygresor kommer behovet av bränsle för luftfartssektorn sannolikt att fördubblas till 2050. International Air Transport Association uppskattar att mer än hälften av detta bör vara SAF för att kunna uppnå flygbranschens mål för utsläppsminskning.”

Även om klimatkompensation fortfarande är en viktig del av en övergripande strategi för hållbarhet, minskar det inte koldioxidnivåerna i sig, avslutade Truss. ”För att nå målen för minskade koldioxidutsläpp är valen tydliga; res inte lika mycket eller hitta sätt att minska ditt koldioxidavtryck – att köpa SAF är den enda trovärdiga lösningen idag – och är en viktig pusselbit i detta komplexa hållbarhetspussel.”

Stödjande kunder

Reed & Mackays ”Let’s Talk”-serie är utformad för att ge uppdateringar om hur man hjälper kunder att bygga upp ett mer ansvarsfullt reseprogram, och kommer att hålla framtida utbildningsmöten om ytterligare ämnen inom hållbarhet, samt riskhantering och resenärers välbefinnande.

”Det var uppmuntrande att se så många av Reed & Mackays kunder närvarande med en kollektivt ökad entusiasm för att minska affärsresornas påverkan på planeten”, säger Simon Robinson från Beazley Group. ”Det var också fantastiskt att se det genomgående intresset för att använda SAF för att minska effekterna av koldioxidutsläpp, vilket ytterligare kompletterar nuvarande program för klimatkompensation.”

Vill du veta mer om hur reed & mackay gör affärsresor mer hållbara?

Kontakta hello@reedmackay.com och ladda ner vår rapport om hållbarhet och ansvarsfullt företagande.

För mer information om SAF och Neste, kontakta susanne.bouma@neste.com

Och om du vill veta mer om framtida ”Let’s Talk”-utbildningar kan du kontakta din Client Success Manager.

OM REED & MACKAY

Reed & Mackay levererar lösningar för affärsresor och evenemang som hjälper företag att enkelt skapa kontakter över hela världen. Familjeföretaget grundades för 60 år sedan och rankas idag som nummer4 i Business Travel News Europes rapport om ledande TMC, som en del av TripActions Group.
Reed & Mackay är specialiserade på resor för finans-, juridik-, försäkrings-, energi- och mediasektorerna och sätter standarden för utmärkt service samtidigt som de revolutionerar företagsresandet.
Reed & Mackay levererar det extraordinära inom rese- och eventområdet. Reed & Mackay kombinerar innovation och skala – som en del av TripActions Group – med 60 års djupgående resekunskap, och kombinerar inspirerad service med toppmodern teknik.
Vi har rykte om oss att göra det lilla extra, vilket bekräftas av att vi behåller mer än 97% av våra kunder.
Läs mer: www.reedmackay.com

OM NESTE
Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) skapar lösningar för att bekämpa klimatförändringarna och påskynda övergången till en cirkulär ekonomi. Vi förädlar avfall, restprodukter och innovativa råmaterial till förnybara bränslen och hållbara råmaterial för plast och andra material. Vi är världens ledande tillverkare av förnybar diesel och hållbart flygbränsle, och utvecklar kemisk återvinning för att bekämpa problemet med plastavfall. Vi strävar efter att hjälpa kunderna att minska utsläppen av växthusgaser med våra förnybara och cirkulära lösningar med minst 20 miljoner ton per år till 2030. Som ett tekniskt avancerat raffinaderi av högkvalitativa oljeprodukter med ett åtagande att nå koldioxidneutral produktion senast 2035, introducerar vi också förnybara och återvunna råvaror som plastavfall som raffinaderiråvaror. Vi har konsekvent inkluderats i Dow Jones Sustainability Indices och Global 100-listan över världens mest hållbara företag. År 2020 uppgick Nestes omsättning till 11,8 miljarder euro, och 94% av företagets jämförbara rörelseresultat kom från förnybara produkter. Läs mer: neste.com

Du kanske också letar efter...

Boka en demo av våra digitala lösningar

Låt oss få visa er hur vi kan förenkla hanteringen av era företagsresor.
Ny förfrågan – affärsresor, möten och event

Vi hjälper er med era företagsresor, möten och konferenser. Lås oss berätta mer om vår fantastiska service.

Redan kund hos oss?

Behöver du hjälp med en ny eller befintlig bokning av en företagsresa, möte eller konferens?

Leverantör / Partner

Har ni en produkt eller tjänst som kan skapa mervärde för våra kunder?

Upptäck hur vi kan effektivisera hanteringen av er företagsresor

Upptäck hur vi kan hjälpa er skapa effektiva möten och konferenser.

Vi vet betydelsen av personlig och professionell service.