Hoppa till innehåll

Reseplaneringen för de olympiska spelen i Tokyo fortsätter

NYTT NAMN MEN SAMMA ANSIKTEN NÄR RESEPLANERINGEN FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I TOKYO FORTSÄTTER

Sydney, NSW: Concierge Business Travel, sedan länge officiell leverantör av företagsresor, har meddelat att man kommer att verka under moderbolagets varumärke Reed & Mackay från och med den1 juli 2020. Detta sammanfaller med det nyligen förlängda partnerskapet med Australiens olympiska kommitté (AOC) som nu löper till den 30 september 2021, vilket innebär att Reed & Mackay blir en teamleverantör.

Concierge Business Travel har varit officiell leverantör till OS-teamet sedan före vinterspelen i Sotji 2013 och har hanterat reselogistiken för flera spel, inklusive Rio 2016, då över 800 idrottare, funktionärer och medlemmar reste från världens alla hörn för att delta i tävlingarna. På senare tid har de levererat researrangemangen för vinterspelen 2018 i PyeongChang, Sydkorea.

”AOC är glada över att fortsätta ett bra partnerskap med samma personer, och vi är glada över att välkomna Reed & Mackay att bli en del av den olympiska familjen som en officiell teamleverantör”, säger AOC:s VD, Matt Carroll.

”Concierge Business Travel har spelat en viktig roll för våra olympiska truppers beredskap under de senaste sju åren.

”Det är ingen lätt uppgift att samordna resorna för en hel OS-trupp och dess funktionärer. Jag är säker på att Reed & Mackay kommer att leverera samma utmärkta service som vi tidigare har fått från Concierge, så att vårt OS-lag kan anlända till Tokyo nästa år utan att något lämnas åt slumpen.

David Greenland, Managing Director Australia för Reed & Mackay, säger ”OS gör oss till en bättre organisation och förlängningen av vårt partnerskap är ett stort erkännande av den service som vårt team har levererat under de senaste sju åren. Jag är mycket stolt över vårt partnerskap med Australiens olympiska kommitté och är glad över att det kommer att fortsätta under varumärket Reed & Mackay.”

”Reed & Mackay är inte främmande för den olympiska rörelsen och har hanterat, och fortsätter att hantera, resebehoven för både de finska och irländska lagen”.

Om Reed & Mackay: Reed & Mackay grundades för 50 år sedan och är idag erkänt som en global ledare inom rese- och evenemangshantering. Med helägda kontor i EMEA, APAC och USA förstärks den globala närvaron ytterligare av Reed & Mackays internationella partnerskap i 40 länder. Deras varumärkeslöfte om extraordinär service levereras genom skickliga och passionerade reseexperter i kombination med egenutvecklad teknik i världsklass över hela världen.


Kontakt: David Grönland
T: +61 402 419 190
E: davidgreenland@reedmackay.com

Du kanske också letar efter...

Boka en demo av våra digitala lösningar

Låt oss få visa er hur vi kan förenkla hanteringen av era företagsresor.
Ny förfrågan – affärsresor, möten och event

Vi hjälper er med era företagsresor, möten och konferenser. Lås oss berätta mer om vår fantastiska service.

Redan kund hos oss?

Behöver du hjälp med en ny eller befintlig bokning av en företagsresa, möte eller konferens?

Leverantör / Partner

Har ni en produkt eller tjänst som kan skapa mervärde för våra kunder?

Upptäck hur vi kan effektivisera hanteringen av er företagsresor

Upptäck hur vi kan hjälpa er skapa effektiva möten och konferenser.

Vi vet betydelsen av personlig och professionell service.